Voeding/training tips en gezonde gerechten

WIST U DAT:

Meer spieren, meer verbranden!
Met meer spiermassa verbrand je meer calorieën.
Niet alleen tijdens het sporten, maar ook in de rustperiodes tussen de sportmomenten in.
De vetverbranding gaat namelijk nog door in de spieren, omdat spierherstel energie kost.

EPOC (Afterburn)
Bij een gemiddelde training is de verbranding na een training nog ca 20 a 30 minuten.
Bij een HIIT (High intensity interval training) is de verbranding nog zeker 2 uur na de training.

Plaatselijk vet verbranden bestaat niet!
Helaas bestaat er geen slimme truc om plaatselijk vet te verbranden.
Er is geen training die specifiek je buikvet te lijf gaat.
Als je afvalt, gaat dit geleidelijk over je hele lichaam.
Als het vet rond je middel verdwijnt, kun je wel gaan trainen om je buikspieren zichtbaarder te maken.
En nog een enorme opbrengst: hoe minder buikvet, hoe kleiner het risico op ernstige chronische ziekten.

Steeds hetzelfde eten is ongezond!
Gevarieerd eten is nodig om je lichaam gezond te houden.
Eet je steeds hetzelfde, dan is het lastig om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen.
Voedingsstoffen zijn bijvoorbeeld vitamines en mineralen.

1 zak patat met mayo verbranden:
is  114 minuten wandelen   of   67 minuten fietsen    of   40 minuten zwemmen

1 reep chocolade verbranden:
is  53 minuten wandelen   of   31 minuten fietsen    of   19 minuten zwemmen

1 roomijsje verbranden:
is  42 minuten wandelen   of   24 minuten fietsen    of   15 minuten zwemmen

1 plak ontbijtkoek verbranden:
is  14 minuten wandelen   of   8 minuten fietsen    of   5 minuten zwemmen

1 pepermuntje verbranden:
is  8 minuten wandelen   of   5 minuten fietsen    of   3 minuten zwemmen

 

Kip in Kokos uit de oven
(snel klaar)

Dit gerecht kun je goed combineren met rijst en roerbakgroenten
of met aardappelen, groente en wat salade.

Benodigdheden: 4 personen
500  gram kipfilet

2 eetlepels Ketjap manis
2 eetlepels Sweet chili saus
1 snufje Chinese 5 spices,  (in een potje verkrijgbaar bij de supermarkt)
100 gram geraspte kokos (in een zak verkrijgbaar bij de supermarkt)
bakpapier

Zet de oven op 180 graden.
Maak een marinade van de Ketjap manis, Sweet chili saus en de Chinese 5 spices
Snijd de kipfilet in stukjes
Marineer de kip ca. 10 minuten

Haal de kip uit de marinade en wentel deze door de geraspte kokos.
Leg ze op het bakpapier en doe ze ca 10 a 15 minuten in de oven.
Let op dat de kokos niet te bruin wordt.

Eet smakelijk!

 

Lekker voor tussendoor, lichte lunch of voorgerecht:

Verse Spring Rolls (Vietnam)

verse vietnamese loempias

 

 

 

 

 

 

De rijstvellen, die voor loempia’s gebruikt worden kunnen ook ‘rauw’ gegeten worden.
(verkrijgbaar bij Aziatische toko’s en de Jumbo in Reeuwijk heeft ze ook)

Ze kunnen gevuld worden met sla, zeevruchten, noedels, vlees etc.
Deze verse springrolls zijn erg geschikt als lichte lunch of als voorgerechten makkelijk mee te nemen voor onderweg.

Deze springrolls zijn bijzonder van smaak door de verse muntblaadjes in combinatie met de verse koriander.
(koriander heeft wel een uitgesproken smaak waar je van moet houden)
De springrolls kun je dippen in wat sojasaus, sweet chili saus, pindasaus of gewoon naturel.

Benodigdheden per springroll:
Rijstvel (droge)
Kropsla (1 blad per rol)
Verse muntblaadjes (3 blaadjes per rol)
Verse korianderblaadjes  (3 blaadjes per rol)
Gekookte tijgergarnalen (ca 3 per rol)
Gekookt of gebakken kippenvlees (3 a 4 smalle reepjes)
(kippevlees roerbakken met evt. wat uien, knoflook en/of champignons)
Mihoen (klein plukje)
Komkommer (paar reepjes)
Radijs (1, fijngesneden)

Optie: Wat rode ui, knoflook, gesneden champignons, peper of sambal oelek toevoegen tijdens het roerbakken.

Bereiding: 
Kook de Mihoen in licht gezouten water (ca 2 à 3 minuten) tot ze wit zien en spoel ze onder koud stromend
water om het kookproces te stoppen. De gebakken of gekookte kip af laten koelen.
Alle ingredienten in een kom door elkaar scheppen en evt wat sambal voor de smaak toevoegen.

Maak de verse springrolls één voor één, omdat de rijstvellen nogal delicaat zijn.
Ze breken snel af ze droog zijn en scheuren heel snel als ze geweekt zijn.

Week het rijstvel kort (ca 20 a 30 sec) in koud water en leg het op een vochtige keukendoek.
Leg een slablad aan één kant, verdeel hierover de ingredienten die je in de kom hebt gemixt.

En rol /vouw ze als een loempia op. Dit is best een lastig klusje. Even oefenen dus!

Tip: doe er niet te veel vulling in en probeer de rolletjes zo strak mogelijk op te rollen.
De sla zorgt ervoor dat alles een beetje bij elkaar blijft.

Eet smakelijk!

loepias vouwenloepias vouwen stap 2loepias vouwen stap 3

 

 

 

 

 

 

 

  • Contact

    Va Bene Health & Fitnesscentre
    Leeghwaterstraat 5
    2811 DT Reeuwijk
    Tel. 0182 390990
    Fax: 0182 390999
    Email: info@vabenefitness.nl

  • Facebook

Hosting & Development: Aspage Automatisering Aspage Automatisering - Webdesign: The Imagineering SuiteThe Imagineering Suite