Fitness

De doelstelling van Va Bene fitness luidt “Fit worden, zijn en blijven” en dat doe je met fitness! Fitness zorgt ervoor dat je lichaam geprikkeld en uitgedaagd wordt waardoor de belastbaarheid toeneemt. Fitness is een vorm van lichamelijke activiteiten dat aan de spieren en de conditie werkt. Wanneer je actief traint verminder je de kans op klachten waaronder de welbekende rugklachten, want door middel van het trainen verstevig je naarmate je romp.

Het is uiterst belangrijk om je lichaam de benodigde rust te geven na een intensieve training, want alleen op deze manier kunnen de spieren zich weer herstellen. Wil jij toch liever twee dagen achter elkaar trainen dan is het aangeraden om een andere spiergroep te pakken. Het trainen van dezelfde spiergroep keer op keer zonder rust te nemen levert geen resultaat.

Verder uit fitness zich in twee categorieën: Cardiotraining en Krachttraining, beide hebben verschillende doelen. Lees hier meer over de verschillen van deze categorieën.

Cardio training

Met cardiotraining richt je je op het verbeteren van je conditie denk daarbij aan lenigheid, coördinatie en snelheid. Je verbetert je je cardiovasculaire systeem of terwijl hart en long conditie. De meest populaire fitnessapparaten die hiervoor gebruikt worden is de loopband en de crosstrainer.

De meeste cardio apparaten bij Va Bene Fitness zijn voorzien van internet en mobiele aansluiting voor zowel iPhone als Android. Deze aansluiting maakt het gemakkelijk om muziek te luisteren of mobiele telefoon opladen tijdens het trainen.

Krachttraining

Bij krachttraining maak je je spieren sterker, en zal tot meer spiermassa en uithoudingsvermogen leidenEn het helpt bij het versterken van je pezen, ligamenten en botten. Dit kan d.m.v. krachtapparaten, losse gewichten en weerstand. Dus denk niet dat krachttraining alleen maar goed is voor het kweken van spierbundels, want het trainen van spieren zorgt ook voor meer energie, een hogere vetverbranding en een goed postuur.

life fitness sporten

Circuittraining (apparaten)

Met slechts een druk op de knop wordt de juiste weerstand gekozen d.m.v weerstandsbanden. Het bedienen van deze apparaten is zeer eenvoudig. Aanpassingen aan zitting of leuning zijn niet nodig.

Wij beschikken over de Life Fitness Circuit Series. Deze toestellen zijn een ideale krachttraining voor alle niveaus. Op deze manier kun je sporten in groepslessen “onder leiding van een instructeur” of individueel.

Proeftraining

Eenmalig aanvragen

Andere Faciliteiten