Yoga

Yoga bestaat uit oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en het lichaam. Het is een prima middel om te onthaasten en stress te verminderen en uw flexibiliteit te verhogen. Ook heeft yoga een gunstig effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen.

Bij de yoga groepslessen van Va Bene fitness heb je te maken met rustige en ontspannende oefeningen. Je beleeft een innerlijke zoektocht naar bewustzijn, geluk en kracht. Het wordt aangeraden wanneer jij op zoek bent naar een manier om lekker te ontspannen en gezond te blijven. Tevens kan het een goede aanvulling zijn op je personal training en/of je fitness routine, omdat trainen je spieren in het algemeen korter maakt en yoga deze spieren weer strekt en rekt wat resulteert in minder stijfheid.

De groepslessen worden gegeven in een kleinere setting voor meer diepgang en zo min mogelijk afleiding waardoor er een diepere ontspanning en bewustwording ontstaat van lichaam en geest. Je zult een mentale toestand bereiken waarin je compleet op zal gaan in de bezigheid. Het beoefenen van Yoga zorgt voor nieuwe energie en vermindering van rug- en gewrichtsklachten.

Ademhaling is uiterst essentieel bij het beoefenen van yoga. Waarom? Het richten op je ademhaling zal ervoor zorgen dat je je in een houding comfortabel voelt zonder over je eigen grenzen te gaan. 

Hieronder staan enkele houdingen van yoga met de verschillende werkingen op lichaam en geest.

 • Staande houding
  Voor mobiliteit in de spieren en gewrichten.
 • Voorover buigingen
  Deze buiging werkt kalmerend en helpt je je lichamelijke gelijkmatigheid te ontwikkelen.
 • Achterover buigingen
  Geeft lichamelijke alertheid door een licht en energiek gevoel.
 • Achteroverliggende houdingen
  Helpt bij (over)spanningen en vermoeidheid of terwijl je vindt je energie  weer terug.
 • Gedraaide houdingen
  Geeft energie en veerkracht aan het wervelkolom en heeft een kalmerende werking op de geest.
 • Omgedraaide houdingen
  Werkt tegen de alledaagse stress, vermoeidheid en zelfs pijn. Je krijgt vitaliteit, mentale evenwicht en emotionele stabiliteit.
Groepslessen Vabenefitness Yoga

Andere Faciliteiten